Uzina Michelin Victoria, o uzină cu tradiție în producerea de anvelope, a fost înființată în anul 1939 și achiziționată de Michelin în anul 2001. Uzina este dedicată producerii de anvelope cu dimensiuni între 14 și 19 țoli, pentru autoturisme și camionete.
Pe lângă misiunea de a produce anvelope, uzina Victoria cuprinde și un atelier de produse semifinite și un atelier de membrane, ateliere ce deservesc atât activitatea locală de producție, cât și alte uzine din Europa.
În prezent, în Uzina Victoria din Florești sunt produse anvelope Kleber și BFGoodrich. Anvelopele produse în uzina noastră deserversc piețele din Europa, America de Sud și AIM.
Prin decretul regal din iulie 1936, lansat la cererea Principesei Elisabeta, sora regelui Carol al II-lea, se începe construcția unei uzine de anvelope la Florești, unitate strategică pentru dezvoltarea țării și industriei, în zona petrolieră Prahova.
Prin privatizarea din anii ‘90, Uzina Victoria devine membră a Grupului Tofan, alăturându-se, astfel, celorlalte fabrici de anvelope deținute de grup în România. Michelin achiziționează Uzina de la Florești de la Tofan Grup. Uzina se alătură TCAR și începe să producă anvelope pentru piața americană.
*TCAR = Turism - Camionetă Piața de Înlocuire America
Uzina Victoria sărbătorește producția a 1.000.000 de anvelope pentru linia de produs "Turism - Camionetă Piața de Înlocuire America"
Édouard Michelin vizitează uzina Victoria. A fost strănepotul lui Édouard Michelin, unul dintre cei doi fraţi Michelin care au pus bazele companiei. S-a alăturat în 1985 Grupului care era condus la vremea respectivă de tatăl său, François Michelin şi a fost numit CEO Michelin în 1999. Édouard Michelin a decedat în 2006.
Uzina Victoria primește certificarea ISO 9001 care definește modul în care funcționează o organizație pentru a îndeplini cerințele clienților și a părților interesate.
Certificarea s-a acordat dupa efectuarea cu succes a unui audit bazat pe standardul ISO 9001 care ulterior i-a oferit organizației posibilități mai largi de dezvoltare prin lărgirea segmentelor de piață care erau inaccesibile până în momentul obținerii certificării.
Uzina Victoria implineste 65 de ani de activitate.
În uzina Victoria este produsă prima anvelopă Michelin Energy, care aduce avantaje substanțiale în ceea ce privește protecția mediului și economia de carburant
Uzina Victoria primește Premiul Securitatea Muncii pentru modul în care se desfășoară activitatea în uzină.
Calitatea anvelopelor realizate la Michelin Victoria este recunoscută prin decernarea premiului Campion al Calității Michelin.
Se deschide Atelierul de Membrane la uzina Victoria, care deservește atât uzina noastră, cât și alte uzine din Europa. Membranele produse în uzina Victoria ajung în Japonia, Thailanda, China și S.U.A.
Membrana este un produs de cauciuc de diferite forme care se poate prinde între flanșele unei masini și în care se poate intoduce aer. Acestea pot exercita anumite roluri: rol de întoarcere, rolul de înlocuire a tobei de metal, rol de suport între confecție și vulcanizare și după vulcanizare.
Uzina Victoria produce anvelopa TCAR cu numărul 10 milioane și prima anvelopă de primă echipare.
Președintele Grupului Michelin, Jean Dominique Senard, vizitează uzina Victoria. Acesta a condus Grupul Michelin în perioada 2012 – 2019.
În uzina Michelin Victoria este produsă o anvelopă specială - XM1 - pentru piața din Asia, marcând astfel prima deschidere a uzinei spre piața asiatică.
Prima anvelopă cu dimensiunea de 18 inch este produsă în uzina Michelin Victoria, sub marca BFGoodrich G Grip.
Se organizează prima ediție a evenimentului „Zilele Siguranței Rutiere” la București, Florești și Zalău, ca parte din demersul companiei de educare pe zona de siguranță rutieră.
Uzina Victoria își definește noua misiune pentru perioada 2016-2020 – Lider în satisfacția clienților din segmentul său de piață și referință în angajamentul echipelor - specialistul Tier 2 în Europa, pe piața de înlocuire, cu accent pe producerea mărcii KLEBER și orientare către pneuri de tonaj mai mare, 4x4, SUV.
Se inaugurează noul depozit de logistică al uzinei.
Se inaugurează atelierul de paletizare automată care presupune sortarea în funcție de dimensiune a anvelopelor și așezarea lor în paleți pentru stocare, ambele operațiuni fiind realizate cu ajutorul unor roboți.
Implementarea proiectului MAC/BU în activitatea de amestecare. Prin acest proiect a fost înlocuită o mare parte a producției de pe posturile manuale cu activitate automată. Astfel, operatorul nu mai intră în contact cu produsele chimice, condițiile de igienă și de ergonomie au fost ameliorate.
MAC/BU presupune fabricarea de pungi BU (Boite Unique) cu produse chimice utilizate ulterior în fabricarea amestecurilor din atelierul MAT. Acest atelier asigură pungi BU și pentru alte uzine.
Michelin și Fundația Corporativă Michelin, alături de alte trei companii din județul Prahova și cu sprijinul Liceului Tehnologic Energetic Câmpina, lansează o clasă dedicată pregătirii elevilor în sistemul educațional dual, specializarea Electricitate de joasă tensiune. A doua clasă este lansată în anul școlar 2020-2021.
Uzina Victoria s-a alăturat și ea eforturilor de a proteja angajații Grupului și a produs măști sanitare, timp de 2 luni (mai-iunie). În doar câteva săptămâni au fost realizate studiile necesare, un atelier a fost complet reamenajat pentru a face loc unei noi activități, au fost identificate și formate persoanele care să susțină această activitate.
Astfel, s-a asigurat necesarul de măști în primul rând pentru angajații uzinei Victoria, dar și, parțial, pentru sediul din București.