Departamentul de Cartografie de la București a fost înființat în anul 2007, iar la vremea respectivă număra nouă cartografi și un manager. În primii patru ani de activitate, echipa s-a axat doar pe cartografia produselor tipărite, cum ar fi Hărțile Rutiere, Ghidurile Turistice și Ghidul Michelin. Ulterior, echipa și-a extins activitatea și înspre partea digitală și totodată, s-a implicat și în proiectele care vizează Ghidurile Roșii Michelin. Astăzi, echipa de la București actualizează anual peste 1500 hărți și lansează, în medie, 10-15 produse cartografice în premieră.
Astăzi, la nivel global, Michelin are doar două departamente de la Cartografie, în Franța și la București.
Echipa de Cartografie Michelin de la București este înființată. Până la final de 2007 echipa avea deja 9 cartografi și un manager. Astăzi echipa este formată din 19 cartografi.
Apare prima ediție a Ghidului Verde România în limba franceză - Guide Vert Roumanie și Harta României la scară 1:700 000.
Ghidul Roșu celebrează centenarul, iar echipa din România contribuie prin actualizarea hărților din ghiduri.
Ghidul Roșu este o referință la nivel mondial, cel mai celebru ghid gastronomic din lume. An de an, restaurante din orașe din jurul lumii sunt evaluate și primesc una din cele cinci distincții: Plate, Bib Gourmand sau 1*, 2* sau 3*.
În anul 2011, echipa de cartografie de la București începe să lucreze pentru ViaMichelin. Lansat în 2011, ViaMichelin.com oferă acces la informații privind hărți, trasee, hoteluri, restaurante, trafic, având la bază experiența de peste un secol a companiei în realizarea de hărți și ghiduri.
Sunt lansate Atlasul Rutier Europa și Harta Bulgariei realizate integral de echipa din București.
Se lansează planul orașului Clermont-Ferrand, realizat integral de echipa din București.
Echipa de Cartografie participă la Innovation Works, o competiție internă organizată la nivelul întregului Grup Michelin. Proiectul înregistrat de echipa de cartografie propune un sistem de îmbunătățire a transportului în comun pentru o mobilitate mai eficientă și mai sustenabilă.
Departamentul de cartografie își deschide porțile pentru angajații Michelin în cadrul evenimenului Ziua Hărților Deschise. Aceștia au ocazia de a afla informații despre activitatea departamentului de cartografie și toate produsele la care lucrează echipa.
Echipa de cartografie aniversează 10 ani de la înființare printr-un Ghid Aniversar, folosit ulterior în procesul de integrare a noilor colegi.
Echipa din România realizează 2 hărți montane (Munții Baiului - Munții Iezer) și participă la refacerea marcajelor unor trasee turistice din acești munți, alături de echipa Asociaţiei Oxigen şi Echipa Salvamont Câmpulung.
Echipa din România traduce și adaptează textul în limba română și lansează Ghidul Verde România, în limba română.
Echipa de cartografie, la 13 ani de la înființarea departamentului.